Recension: Scandic Grensen

Under vår vistelse i centrala Oslo bodde vi först 2 nätter på Clarion Hotel The Hub och sedan 2 nätter på Scandic Grensen. I det här inlägget skriver jag om mina erfarenheter från vår vistelse på Scandic Grensen.

Läge

Scandic Grensen har ett väldigt centralt läge precis intill Karl Johans gate. Läget är perfekt om man söker ett hotell i centrala Oslo. Vi ankom med tunnelbana i och med att vi lät bilen stå kvar på Scandic Holmenkollen (vi tyckte det var skönt att slippa åka in i centrala Oslo med bilen).

Tunnelbanestation Stortinget ligger i närheten av hotellet vilket gjorde att det var smidigt att ankomma till hotellet med tunnelbana.

Rum

Rummet på Scandic Grensen kändes modernt och avskalat. Storleksmässigt så kändes rummet litet och hoptryckt. Jag hade gärna haft ett större rum och mer plats för att exempelvis förvara resväskan.

Rummet som vi fick (506) låg på våning 5 av 7 vilket gjorde att vi hade en bra utsikt mot gatan, en bra bit upp från markplan. På gatan utanför gick även spårvagnen vilket gjorde att man stundtals kunde höra när spårvagnen åkte förbi. Det var dock inget som påverkade vår sömn.

Entré

Entrén till hotellet var väldigt liten och enkel, dvs. motsatsen till Clarion Hotel The Hub som vi precis hade bott på. Hotellreceptionen påminde mer om en turistbyrå än en hotellreception.

Frukost

Frukosten på Scandic Grensen var bra. Det fanns bland annat mycket frukt att välja på och man kunde få goda stekta ägg (sunny-side up, precis som det ska vara).

Sammanfattning

Scandic Grensen är ett litet hotell med bra läge i centrala Oslo som vi tyckte kändes som ett enkelt hotell som passar bra för resenärer som söker ett centralt hotell till ett bra pris. Frukosten var bra och om man nöjer sig med ett enkelt hotell så passar Scandic Grensen bra.

Gillar man dock lyx och stora hotell så bör man antagligen leta efter något annat hotell. Vi gick från att bo på Clarion Hotel The Hub till att bo på Scandic Grensen och då blev skillnad väldigt tydlig på de olika hotellklasserna. Scandic Grensen kändes som ett enkelt prisvärt hotell med Clarion Hotel The Hub kändes som ett mycket lyxigare hotell.