Recension: Scandic Holmenkollen Park

Under vår resa till Norge (Oslo) så valde vi att tillbringa första natten på Scandic Holmenkollen. Hotellet hade precis öppnat efter en stor renovering och ombyggnation när vi var där (juli 2022).

Läge

Hotellet ligger bredvid Holmenkollens hoppbacke, på toppen av berget med väldigt fin utsikt över Oslo. Efter att ha kört bil hela dagen så var det skönt att ha ett hotell som låg i utkanten av Oslo. Hotellets läge är perfekt om man söker ett hotell i utkanten av Oslo som det är enkelt att åka bil till.

I och med att hotellet ligger placerat i området Holmenkollen så fanns det inte så många närliggande restauranger. Bor man på hotellet får man alltså räkna med att äta på hotellets restaurang eller ta bilen och åka till någon restaurang.

När vi ankom till hotellet var vi trötta och bara ha något som mättade magarna vilket gjorde att vi köpte en ceasarsallad i hotellreceptionen (Scandic Minishop). Minishoppen hade bl.a. wraps, pastasallad, ceasarsallad, nötter, godis, chips m.m.

Tunnelbanestationen Holmenkollen ligger 700 meter från hotellet vilket gör att man enkelt kan ta sig från Holmenkollen till Oslo City. Att åka tunnelbana till Oslo City tar ungefär 25 min.

Hotellrum

Hotellrummen är belägna i olika byggnader. Vi bodde i rum 4126 vilket innebar att vi bodde på våning 4. Vi hade bokat ett standardrum på 16-25 kvm. Rummet vi fick var rymligt, fint och hade bland annat skrivbord och fåtölj. Utöver detta så fanns bland annat minikyl, vattenkokare, justerbar AC och en stor tv med Chromecast inbyggt.

På hotellrummet fanns 2 bilder på idrottaren Tora Berger vilket gjorde att man blev påmind om att man bodde på ett område (Holmenkollen) som är förknippat med skidor.

Om det är något som hade kunnat förbättras så var det städningen av rummet. Det kändes som att de hade slarvat med städningen vilket gjorde att helhetsintrycket av rummet blev sämre än vad det hade kunnat vara.

Utsikt

Vårt rum hade utsikt över Oslo City. Tyvärr så låg det en byggnad utanför vårt fönster som skymde utsikten vilket gjorde att vi endast kunde de skymten av Oslo City ovanför byggnaden. Vill man ha bättre utsikt över Oslo så skulle jag rekommendera att försöka få ett rum på våning över (våning 5).

Frukost

Frukosten på Scandic Holmenkollen höll bra standard och var en av de bättre Scandic-frukostarna som vi varit på. Det fanns ett stort utbud av frukost, som exempelvis amerikanska pannkakor, våfflor, dagens shot, brunost, stekta ägg, frukt, bröd.

En fördel var också att det fanns gott om sittplatser och möjlighet att sitta i en fin miljö. Bland annat kunde man välja att sitta vid entrén där man hade utsikt över Oslo eller så kunde man sitta i den fina matsalen där man kunde se vatten rinna nerför bergväggen.

Parkering

Hotellet har en egen parkering på 2 plan som har totalt 200 parkeringsplatser. Biljetter kan köpas via biljettautomat eller via Easypark-appen. Parkeringen avslutas automatiskt när man kör ut genom garaget (bilens registreringsskylt läses av).

Parkeringskostnaden per dygn var runt 200 kr.

Sammanfattning

Sammanfattat så är vi nöjda med vår vistelse på Scandic Holmenkollen. Personalen var trevlig och vårt rum var fint. Frukosten var bättre än väntat och hade ett stort utbud av godsaker. Området runt hotellet kändes avslappnat. Placeringen av hotellet på toppen av ett berg med Oslo nedanför gör att utsikten av Oslo City är oslagbar.

Vid vår vistelse (juli 2022) så byggdes det fortfarande om vid några delar av hotellet. Det var inget som störde oss men det fanns några ställen utanför hotellet där man märkte av det i och med att det stod byggcontainrar vid sidan av vägen osv.

Om man söker ett hotell i utkanten av Oslo eller om man är intresserad av att besöka Holmenkollen så kan jag rekommendera Scandic Holmenkollen. Hotellets spa var under ombyggnad vid vår vistelse och skulle öppna 1 september.