Recension: Orazio Palace Hotel

Att välja hotell för en stadsresa kan vara en utmaning, speciellt i en stad så rik på historia som Rom. Under vårt senaste besök i Rom bestämde vi oss för att bo på Orazio Palace Hotel, ett modernt hotell i ett lugnt område med närhet till stadens puls.

Läge

Hotellet har ett utmärkt läge, lugnt men ändå nära Vatikanstaten, vilket gör det till en idealisk bas för att utforska staden. Det finns gott om shoppingmöjligheter i närheten och taxi från flygplatsen kostar cirka 50 euro. Från hotellet är det gångavstånd till alla centrala sevärdheter i Rom; 20 minuter till Fontana Di Trevi och 45 minuter till Colosseum. Ett plus är närheten till Gelateria La Romana, ett populärt glasscafé.

Rum

Vi bodde i rum 603, ett hörnrum på sjätte våningen. Rummet hade en udda form, vilket gav det en unik karaktär, och det var väldigt tyst eftersom rummet var mot baksidan. Utsikten var dock inte allt för rolig.

Pris

Under vår vistelse över påsken kostade rummet ungefär 2400 kr per natt. Priset kändes aningen högt, men ändå rimligt med tanke på hotellets placering och med tanke på hur modernt hotell kändes jämfört med många andra hotell som vi kollade på.

Frukost

Frukosten var bra med ett urval av bröd, yoghurt och bakverk. Utbudet var dock något begränsat jämfört med vad man brukar få på svenska hotell, men det var tillräckligt för att starta dagen på ett bra sätt.

Takterrass

Hotellets frukostmatsal och restaurang har tillgång till en takterrass med vacker utsikt över Rom. Det är ett fantastiskt ställe att avsluta dagen på, med panoramautsikt över staden.

Sammanfattning

Orazio Palace Hotel är ett utmärkt val för den som vill ha ett centralt men lugnt läge i Rom. Hotellet kombinerar komfort med bekvämligheten att vara nära stadens huvudattraktioner. Även om vissa aspekter, som rummets utsikt, skulle kunna förbättras, erbjuder hotellet en solid bas för att uppleva det bästa av vad Rom har att erbjuda.