Recension: Clarion Hotel The Hub

Efter att ha bott en natt på Scandic Holmenkollen så valde vi att stanna 2 nätter på Clarion Hotel The Hub.

Läge

Clarion Hotel The Hub har det perfekta läget om man söker ett hotell i centrala Oslo. Vi tog tunnelbanan in till city (Jernbanetorget) och hotellet låg precis på andra sidan gatan när vi kom upp från tunnelbanestationen.

I närheten av hotellet finns bland annat shoppinggatan Karl Johans gate, tågstationen, Operahuset, domkyrkan och ett flertal restauranger.

Det centrala läget gör att man enkelt kan ta sig runt i Oslo city till fots.

Rummet

Vi bodde i ett standardrum som var modernt inrett och hade allt som vi behövde. Rummet var placerat på våning 7 och hade fönster mot innergården av hotellet. Utsikten var kanske inte den roligaste, men fördelen var att det var tyst på rummet i och med att vi inte hörde något från trafiken utanför hotellet.

I och med att hotellet låg centralt så var det en hel del trafik utanför hotellet. Det gick även spårvagnar utanför hotellet. Så om man önskar ett tyst rum så kan det vara smart att önska ett rum mot innergården.

Några dagar innan incheckning så fick man ett mejl där man kunde välja att uppgradera sitt rum mot en kostnad. Då kunde man bland annat välja att uppgradera till ett rum på toppvåningarna eller ett rum i en annan rumskategori.

Frukosten

Frukosten på Clarion Hotel The Hub var väldigt bra. Utbudet var väldigt bra och det fanns bland annat amerikanska pannkakor, plättar, frukt, jordgubbar och fikabröd. Det fanns gott om sittplatser vid frukosten och vid behov kunde flera matsalar öppnas (vi satt i en annan frukostmatsal den andra dagen).

Vid incheckning fick vi välja vilken tid vi ville äta frukost.

Wifi

Ned- och upp-laddningshastigheten via wifi på Clarion Hotel The Hub var mycket bra. Via min mobil (iPhone 12 Pro) fick jag 249 Mbit/s ner och 318 Mbit/s upp. Nytt rekord.

Sammanfattning

Vår upplevelse av vistelsen på Clarion Hotel The Hub var mycket bra. Nästa gång vi kommer till Oslo så bor vi gärna på The Hub igen. Hotellets läge, de moderna rummen och den underbara frukostbuffén gör Clarion Hotel The Hub till en av de bättre hotellen som vi bott på.