Tryp Condal Mar

Vid vår senaste resa till Barcelona bodde vi på designhotellet Tryp Condal Mar. Hotellet ligger i nordöstra Barcelona i ett lugnt bostadsområde.

Hotellets byggnad är utformat som ett ägg till formen och insidan av hotellet är modernt inrett. Placeringen av hotellet är i utkanten av Barcelona med närhet till stranden (1000 m) och köpcentrumet Diagonal Mar (500 m). Diagonal Mar har ca. 200 butiker och ett flertal restauranger vilket gör att det finns gott om matställen i närheten av hotellet. I Diagonal Mar finns även en stor matbutik (Alcampo) som vi frekvent besökte då den hade stort utbud av både mat och dryck. Vill man besöka de centrala delarna av Barcelona så tar det ca. 20 min med tunnelbana (till Urquinaona). Att åka taxi från Barcelonas flygplats till hotellet tar ca. 20 min.

På hotellets tak finns det en takterass med sittplatser (se bild nedan), en bar, solstolar och en pool. Dock fanns det endast ett begränsat antal solstolar vilket gjorde att det var svårt att hitta en solstol som var ledig. Utsikten från hotellet var väldigt bra vilket gjorde att man exempelvis kunde se Sagrada Família.

Det trådlösa nätverket på hotellet fungerade bra och det fanns täckning både i hotellrummet och vid poolområdet på taket.

Är du ute efter ett modernt hotell till bra pris som ligger i närheten av stranden och shopping så bör du kolla in detta hotell. Letar du däremot efter ett hotell med närhet till Barcelonas centrum, exempelvis La Rambla bör du kolla på andra hotell. Om du vill bo på ett hotell som är placerat i samma område som Tryp Condal Mar så kan jag även tipsa om Hilton Diagonal Mar. Jag kan inte uttala mig om hur bra Hiltonhotellet är eftersom att jag inte bott där, men jag kan bekräfta att hotellet har ett bra läge precis bredvid Diagonal Mar med utsikt över havet.

Resedatum: 2014-08-06 – 2014-08-11
Rumskategori: Standard
Rumsnummer: 612
Läge: I utkanten av Barcelona. Närhet till det stora köpcentrumet Diagonal Mar (500 m) och stranden (1000 m).
Minikyl på rummet: Ja
AC: Ja
Säkerhetsskåp: Ja
Övrigt: Finns en pool på taket.
Hotellets hemsida: Länk


Standardrum.


Standardrum.


Korridoren utanför hotellrummet.


Takterrass.


Poolen på taket kvällstid.


Utsikten från taket kvällstid.