Recension: Scandic Klara

Vid vårt senaste besök i Stockholm valde vi att bo 1 natt på hotellet Scandic Klara. Här är min recension av hotellet.

Läge

Hotell Scandic Klara ligger i hjärtat av Stockholm och erbjuder ett centralt läge i närheten av Hötorget. Vi ankom med tåg vilket innebar en kort promenad på 5 min för att ta oss till hotellet. Om man söker en centralt hotell i Stockholm så är det svårt att hitta ett hotell som ligger mer centralt än Scandic Klara.

Rummet

Hotellrummet som vi fick var nyrenoverat vilket gjorde att rummet kändes nytt och fräscht. Badrummet hade gärna fått vara större då jag tyckte att det kändes lite trångt vid toaletten.

Hotellrummet hade det mesta som man kan önska sig så som exempelvis strykjärn, strykbräda, hårfön, säkerhetsskåp och vattenkokare.

Utsikt

Rummet vi fick hade utsikt mot innergården vilket gjorde att vi slapp störande ljud från gatan utanför hotellet. Vi bodde på våning 6 vilket gjorde att vi hade en bra översikt över innergården.

Frukost

Vi valde att äta frukost kl. 10. Frukosten serverades i en ljus och härlig innergård. Vid tiden vi var vid frukosten så var det mycket folk vilket gjorde att det var en ganska hög ljudnivå vid frukosten. Jag hade önskat att de var bättre på att fylla på mat som var slut vid frukosten eftersom att bland annat yogurten var slut när vi åt frukost.

Bagage

Om man har bagage som behöver förvaras innan eller efter man har checkat in så finns ett bagagerum på Scandic Klara. Bagagerummet är obemannat, men dörren öppnas av personalen (man ringer på en ringklocka med kamera på dörren).

Utcheckningen

Utcheckningen gick snabbt och smidigt. Vi checkade ut kl. 12 och det var då ingen kö.

Sammanfattning

Scandic Klara är en centralt hotell i Stockholm med mycket bra läge. I och med att hotellet nyligen renoverats så är rummet fräscha och håller en bra standard.

Letar man efter ett lyxigt så bör man kanske kolla efter andra hotell, men om man letar efter ett centralt hotell som är prisvärt så kan det vara en bra idé att spana in Scandic Klara.