Recension: Halmstad Plaza

Under vår Sverigeresa i somras stannade vi 2 nätter på det nyöppnade hotellet ProfilHotels Halmstad Plaza. Förväntningarna var höga i och med att hotellet var nyöppnat. Hotellet öppnade i juni 2021 och vi besökte hotellet i juli 2021, dvs. endast några veckor efter öppnandet.

Hotellet var fint och hade ett bra läge i centrala Halmstad, tyvärr blev det dock mycket strul vid incheckningen vilket gjorde att vår vistelse på hotellet blev en besvikelse.

Läge

Halmstad Plaza ligger placerat intill Halmstad centralstation vilket gör att hotellet har ett perfekt läge om man ankommer med tåg. Det centrala läget gör även att man har närhet till shopping och många restauranger.

Incheckning

Inför vårt besök på Halmstad Plaza så hörde vi av oss till hotellet och önskade att få ett rum högt upp med fin utsikt.

När vi skulle checka in så fick vi dock reda på att det endast var de 4 nedersta våningarna som hade öppnat. Det rum vi fick var ett standardrum på våning 3. Vi blev något besvikna att vi inte fick ett rum högre upp, men med tanke på att endast 4 våningar hade öppnat så kändes det ändå acceptabelt.

När vi öppnade dörren till rummet så kom dock den stora besvikelsen. Rummet som vi hade fått hade endast ett litet fönster med utsikt mot en husvägg. Besvikelsen var stor så vi gick direkt ner till receptionen för att försöka byta rum.

Det var nu problemen började. Receptionisten hade en utskriven karta över hotellet där hon fick leta efter rum med bättre placering/utsikt, men det visade sig vara svårt att hitta något annat rum. Efter en lång väntan så fick vi ett nyckelkort till ett rum som skulle ha bättre utsikt.

Vi öppnade någon annans hotellrum

När vi öppnade dörren till vårt nya rum så blev vi dock oerhört förvånade. I rummet som vi öppnade så befann det sig nämligen redan 2 gäster. Personerna i hotellrummet blev väldigt förvånade och undrade hur vi kunde öppna dörren till deras hotellrum.

Vi öppnade alltså någon annans hotellrum när de befann sig i rummet. En märklig situation uppstod, men det kunde ha blivit så mycket värre om vi hade öppnat deras hotellrum vid ett mer känsligt tillfälle.

Chockade gick vi ner till hotellets reception igen och förklarade vad som har hänt. Receptionisten var lika förvånad som vi att vi fått tillgång till någon annans rum. Efter en lång väntan och letande efter ett nytt rum så visade det sig att de inte kunde ordna fram något nytt rum till oss. Dvs. fick vi gå tillbaka till rummet med det lilla fönster som vi hade fått från början.

Rummet

Rummet vi fick var ett standardrum som var fint. I och med att hotellet är nybyggt så var allt nytt och fräscht.
Det lilla fönstret gjorde att det kom in minimalt med dagsljus, vilket var ett stort minus. Gick man fram till fönstret och tittade ut så insåg man att utsikten till största del bestod av en husvägg.

Det lilla fönstret och den tråkiga utsikten gjorde att det nästan kändes som att man hade ett rum utan fönster. Det positiva med rummet var att det var fint, hade justerbar luftkonditionering och att det fanns en minikyl.

Parkering

Hotellet har ingen egen parkering, däremot så finns det ett parkeringsgarage i samma byggnad som hotellet. Det finns även en hel del olika utomhusparkeringar i närheten av hotellet.

Sammanfattning

Halmstad Plaza är ett fint hotell med bra läge i centrala Halmstad. Strulet med att byta rum och kaoset med att vi fick nyckelkort till någon annans rum gör dock att upplevelsen av vår vistelse blev en besvikelse.

Jag hoppas att problemet som vi upplevde när vi ville byta rum berodde på att hotellet var nyöppnat och att det nu har blivit bättre. Sedan hoppas jag verkligen att ingen annan råkar ut för samma situation med att få nyckelkort till någon annans hotellrum.

Om ett hotell är fullbokat så har jag förståelse för att det kan vara svårt att ordna fram ett nytt rum, men med tanke på den pinsamma situationen med att vi öppnade någon annans rum, i kombination med att vi fick ett rum med ett litet fönster, så förväntade vi oss att få någon form av kompensation.

Nästa gång vi besöker Halmstad så lär vi välja ett annat hotell.