Recension: Gothia Towers

De flesta som varit på Liseberg i Göteborg har nog sett de 3 stora skyskraporna som står på andra gatan. Skyskraporna är Gothia Towers och består av hela 1200 rum.

Läge

Gothia Towers har perfekt läge om man planerar att besöka nöjesparken Liseberg då hotellet ligger precis utanför nöjesparkens entré. Ankommer man med tåg så kan man antingen ta taxi eller spårvagn till hotellet. Vill man promenera från Göteborg Centralstation så tar det ca. 20 minuter (2 km).

Parkering

Ankommer man med bil till Gothia Towers så finns det möjlighet att parkera i ett närliggande garage (Focus P-hus) för 225 kr per natt. Parkeringshuset har en egen avdelning på plan 3 som är reserverad hotellets gäster. För att försäkra sig om parkeringsplats kan det vara bra att förboka parkering i samband med bokning av hotellrum.

Vill man lyxa till det så kan man låta hotellets personal parkera bilen i deras egna säkerhetsgarage. Parkering i säkerhetsgaraget med bort- och framkörning kostar 445 kr per natt.

Rummet

Rummet vi bodde i var ett standardrum med utsikt mot Liseberg. Rummet kändes modernt och stilrent. Rummet gick i en grå ton där sittmöblerna bröt av snyggt i rött. Dock kändes inte hallen, men det ljusa trämaterialet, och badrummet lika exklusivt som resten av rummet.

Sammanfattning

Gothia Towers är ett trevligt hotell som man absolut bör ha i åtanke om man planerar att besöka Göteborg. Tycker man om stora hotell och gärna bor högt upp så kommer Gothia Towers passa utmärkt.

Om man dessutom söker ett hotell som ligger nära Liseberg så kommer Gothia Towers vara det bästa alternativet. Har man inget behov av att bo nära Liseberg så finns det många andra bra hotell i centrala Göteborg.