Recension: Best Western Plus John Bauer Hotel

Under maj månad då valde vi att ta en weekend i Jönköping för att se vad staden har erbjuda. Under vår vistelse valde vi att bo 2 nätter på Best Western Plus John Bauer Hotel.

Hotellutbudet i Jönköping är ganska begränsat och när vi skulle boka boende så stod valet mellan Vox Hotell och Best Western Plug John Bauer Hotel. Det som gjorde att vi valde John Bauer var att vi kunde få juniorsviten för samma peng som ett standardrum på Vox Hotell.

Läge

John Bauer Hotel ligger centralt placerat med gångavstånd till shopping och restauranger. Hotellbyggnaden ligger intill Munksjön vilket gör att det ligger fint placerat intill vattnet.

Hotellrummet

Det första man upptäckte när man öppnade dörren till juniorsviten var badkaret. Rummet hade nämligen ett badkar mitt i rummet. Bakom badkaret fanns ett stort glasfönster med 2 duschar bakom.

Förutom en dubbelsäng så fanns det även 2 sittmöbler i rummet där man bekvämt kunde sitta och titta ut genom det stora fönstret.

Juniorsviterna är placerade på översta våningen med stora fönster med utsikt över Munksjön. Att kunna sitta vid solnedgången och ta en drink vid det stora fönstret var mycket trevligt.

I hotellrummet fanns det möjlighet att justera rummets temperatur, styra belysningen (dimra och styra olika ljusområden), spela upp musik via bluetooth-högtalare och styra markiserna. Ett stort plus för att det gick att justera allt så att man kunde få rummet precis som man själv ville.

Parkering

John Bauer Hotel erbjuder parkering i deras egna parkeringsgarage för 180 kr per natt. Garaget ligger till vänster om hotellet entré och har hiss så att man enkelt kan nå hotellet.

Här kan man se en video som visar hur man hittar till parkeringsgaraget:

Sammanfattning

Överlag att vi nöjda med vår vistelse på Best Western Plus John Bauer Hotel. Rummet (juniorsviten) vi bodde i var fint och hade det mesta man kan önska sig. När man bodde i juniorsviten så fick man känslan av att rummet var något utöver ett vanligt standardrum.

Placeringen av badkaret mitt i rummet gör dock att rummet blir en blandning av ett badrum och ett sovrum. Vill man ha en romantisk weekend så kan rummet passa perfekt, men om man inte har tänkt att bada så kan badrumsdelen vara något som stör helhetsintrycket av rummet.

Servicen vid incheckning lämnade en del att önska. Vid ankomst var receptionen tom och vi fick vänta ett tag på att någon skulle komma och hjälpa oss med incheckningen.

Jag påtalade att jag var Diamond-medlem vid incheckning, men jag fick varken någon rumsuppgradering eller restaurangcheck. Att vi inte fick någon uppgradering av rum kan jag till en viss del förstå i och med att vi redan hade bokat en juniorsvit, men någon typ av uppskattning hade jag önskat.

Det ska dock poängteras att vi besökte hotellet när i början av pandemin så det var väldigt få gäster på hotellet under vår vistelse.

Planerar du en romantiskt weekend eller bara letar efter ett centralt hotell i Jönköping så kan jag rekommendera att ta en titt på Best Western John Bauer Hotel.