Recension: IKEA Hotell

På väg hem från semestern valde vi att stanna 1 natt på IKEA Hotell i Älmhult. Det som gjorde att vi valde IKEA Hotell var bland annat hotellets placering (20 min från E4:an), gratis elbilsparkering, det låga priset och sedan var vi givetvis nyfikna på hur ett hotell från IKEA ser ut.

Läge

IKEA Hotell ligger i Älmhult i anslutning till IKEA Museum. Hotellet/Älmhult är placerat 3 mil öster om E4:an vilket gör att det gör att hotellet både lämpar sig till sällskap som ska besöka Älmhult och sällskap som söker ett boende i närheten av E4:an.

Incheckning

Vi ankom sent på kvällen (kl. 21) och incheckningen gick snabbt och smidigt eftersom att det inte var någon kö.

Parkering

IKEA Hotell erbjuder gratis parkering precis utanför hotellet. Bredvid handikapprutorna finns det 3 elbilsparkeringar.

Vi ankom med elbil vilket gjorde att vi fick parkera på elbilsparkeringarna intill entrén. Vid incheckning aktiverades laddningen och dessutom så var laddningen gratis. Mycket trevligt för alla gäster med elbil!

Rummet

Rummet vi hade på IKEA Hotell var enkelt och praktiskt. Sängen var skön och rummet var möblerat med möbler från IKEA.

2 lampor hade inbyggt trådlös laddningen för mobiltelefonen vilket var trevligt. I övrigt så hade rummet gärna fått ha haft bättre mörkläggning då gardinerna släppte in lite väl mycket ljus på morgonen.

Frukost

Frukosten hade det man förväntar sig finnas på en hotellfrukost: bröd, fil/yoghurt, croissanter m.m.

Det fanns gott om sittplatser vid frukosten. Förutom att kunna sitta i frukostmatsalen så fanns det soffor och en innergård där man kunde sitta och äta sin frukost.

Utcheckning

Ingen kö och förbetalt rum gjorde att utcheckningen gick snabbt och smidigt.

Sammanfattning

IKEA Hotell är ett hotell för dig som söker ett enkelt hotell med många sociala ytor. Hotellet kan jämföras med IKEA:s möbler, du får inget lyx men du får ett billigt hotellrum som är funktionellt.

Är man flera sällskap som vill kunna umgås så passar IKEA Hotell utmärkt. Det är sällan ett hotell har så många olika ytor att umgås på som IKEA Hotell har.