Hotel Plaza

För ett tag sedan bestämde vi oss för att ta en weekend i Västerås för att upptäcka staden. Vi undersökte utbudet av hotell och kollade givetvis in Steam Hotel. Efter en stunds letande kunde vi se att det gick att boka en svit på Hotel Plaza för samma pris som ett enkelrum på Steam Hotel. Det fick därför bli 2 nätter i svitenHotel Plaza!

Mitt i Västerås city ligger Hotel Plaza, i den så kallade Skrapan. På våning 11 och 12 hittar man hotellets sviter med utsikt över Aseatorget och Mälaren. Anländer man med bil så finns parkering att tillgå precis utanför hotell till en kostnad av 80 kr per natt.

Svitens storlek var väl tilltagen vilket gjorde att rummet kändes lyxigt. Sviten bestod av 1 sovrum, 1 vardagsrum och 2 toaletter (varav 1 med badkar). Möbleringen i sviten kändes dock aningen ogenomtänkt vilket gjorde att vissa ytor kändes onödigt stora (exempelvis ytan framför soffan) medan andra ytor kändes trånga (ytan vid matsalsbordet). Jag hade önskat att möbleringen var mer genomtänkt eftersom att det hade gjort att helheten av rummet hade känts mer lyxig.

Rummet upplevdes någorlunda slitet. Väggar, tak och möbler såg moderna ut men badrummet hade dålig belysning och kändes lite omodernt. Detta ihop med att det stod en gammal CD-spelare och en låst minikyl i vardagsrummet gjorde att rummet lämnade en del att önska. För priset vi fick betala så ska man inte klaga, men det var storleken på sviten som gjorde att sviten kändes lyxig snarare än detaljerna och möbleringen.

Sammanfattat skulle jag säga att Hotel Plaza erbjuder en stor svit till ett väldigt bra pris. Sviten är stor och har fin utsikt, men jag hade önskat en mer genomtänkt möblering som hade utnyttjat storleken på sviten.

Rumsnummer: 1202
Läge: I Skrapan vid Aseatorget.
Utsikt: Över Aseatorget och Mälaren.
Minikyl på rummet: Ja.
AC: Ja, justerbar temperatur.
Hotellets hemsida: Länk

Badrummet.