Kreditkorten med lägsta avgifterna vid resa

Det finns mängder av kreditkort att välja på. För att locka kunder brukar företag locka med olika förmåner som är kopplade till kreditkorten. I detta inlägg tittar jag närmare på några utvalda kreditkort som kan vara användbara om man ska ut och resa.

Handla utomlands

¹Ingår i Private Wealth Management.
²Ingår i Private Banking.

Reseförsäkring

Jag har gjort en sammanställning av olika kreditkorts försäkringar som du kan läsa här.
Överlag ser det ut som att de kreditkort som har hög årsavgift ger ett högre belopp i ersättning och även erbjuder extra försäkringar utöver de vanliga (avbeställningsskydd, bagageförsening osv.).

Vad är viktigt för dig? Hyr du ofta hyrbil? Då bör du kanske välja ett kreditkort som har självriskskydd för hyrbil. Det finns stora skillnader mellan de olika kreditkorten. Ersättning vid dödsfall kan exempelvis variera mellan 10 000-3 500 000 kr. Avbeställningsskyddet för avbokning av resa vid förhinder kan variera mellan 15 000-100 000 kr.

Vilken reseförsäkring som passar just dig beror på hur ditt resemönster ser ut. Tänk på att reseförsäkringen i de flesta fall även gäller för övriga familjemedlemmar.

Värt att tillägga är att flera kort har olika extraförsäkringar som jag inte har skrivit om i min jämförelse. Exempelvis erbjuder vissa kort Allriskförsäkring, Hole-in-one och tanka-fel-försäkring.

Kom ihåg att läsa villkoren noggrant för att inte missa det finstilta. T.ex. kan det finns villkor som du behöver uppfylla för att få ut ersättning. Det finns även vissa undantag för att få ersättning. T.ex. nekar vissa försäkringsbolag ersättning för olycksfall eller dödsfall vid riskfyllda aktiviteter.