Hur hittar man billiga hotell?

En fråga som jag ibland brukar få är hur man hittar hotell till bra pris. I detta inlägg förklarar jag hur jag brukar gå tillväga när jag ska hitta hotell.

1. Hotels.com
Det första jag brukar göra är att gå in på hotels.com och söka på datum och stad för när min vistelse är planerad. Här får jag en bra bild av vilka hotell som den aktuella staden har och vad varje hotell kostar den aktuella perioden.Observera att alla hotell inte finns med på Hotels.com. Vid de tillfällen som jag inte hittat något passande hotell på Hotels.com eller vill kompletterade hotellutbudet ytterliggare så brukar jag göra en sökning på Google med hotell+[stad för vistelse]. Sedan letar jag manuellt hotell från resultatet från Google-sökningen.

2. Hotellets hemsida
När jag hittat ett hotell som jag vill bo på brukar jag gå in på hotellets hemsida och jämföra priserna på hotellets hemsida mot priserna på Hotels.com. Ibland händer det att hotell har erbjudanden på sin hemsida och därmed har lägre pris om man bokar direkt på deras hemsida.

3. Rabatt
Många företag erbjuder medlemsrabatter på olika hotellkedjor. Här nedan presenteras några medlemsrabatter som jag brukar använda mig av:

Coop Hotellpremie
Erbjuder framförallt bra pris om man ska bo minst 2 nätter på samma hotell.
Jag brukar betala runt 1500-1900 kr för ett dubbelrum för 2 personer i 2 nätter. Länk.

ICA
20% rabatt och fri avbokning på Scandic under helger. Länk.

Personalkortet
Flera arbetsplatser är anslutna till Personalkortet vilket ger 15% rabatt hos Nordic Choice Hotels och 17% hos First Hotel. Rabattkoden via Personalkortet ger också fri avbokning.

Mecenat
Är du eller någon i ditt sällskap student? Låt innehavaren av Mecenatkortet stå på bokningen hos Scandic så får ni upp till 40% rabatt och fri avbokning under helger. Länk.